Telefon munkanap 8-16 óráig: 06-1-223-1500

Cart0
Total:0 Ft
A bevásárlókosarad üres!
Menu

tomsaldeen o3wProf. Tom Saldeen Md. PH.D, a svéd Uppsalai Egyetem professzora, törvényszéki orvosszakértő, a világ vezető kutatója és szakértője az omega-3 emberi szervezetre gyakorolt hatásának vizsgálatában.

Számos tudományos könyve, publikációja említi az Eskimo-3 márka hatékonyságát. Ezekből a könyveiből készítettünk egy rövid kivonatot.

A különféle halolaj készítmények között nagyon nagy minőségi különbségek lehetnek. A minőségi halolaj meghatározásakor a legfontosabb szempontok: a hatékonyság, a biztonság és a mellékhatásoktól való mentesség.

Milyen halakban található a legtöbb omega-3?

A hidegvízi, mélytengeri halakban - szardínia, makréla, hering - található a legtöbb omega-3. A tengeri halak algákon élnek, amelyek a számunkra fontos omega-3 zsírsavakat tartalmazzák. A természetes halolaj maximum 38% omega-3 zsírsavat tartalmazhat. Számos, kémiailag módosított halolaj koncentrátum ennél magasabb omega-3 értékkel rendelkezik, de ezek a mesterségesen felpumpált készítmények általában gyorsan oxidálódnak, megavasodnak és ez a minőséget lerontja.

Az omega-3 zsírsavak felfedezése óta tudjuk, hogy bizonyos halfajták hajlékonyak, rugalmasak maradnak a nagyon hideg vízben is, szöveteinek magas omega-3 zsírsav tartalma miatt. Omega-3 hiányában nem élnék túl az alacsony hőmérsékletet és a nagy nyomást.

Ugyancsak fontos, hogy az omega-3 alapjául szolgáló halak vadhalászatból származzanak, mivel a halfarmokon nevelt egyedek a felszín közelében nevelkedve a túlszaporítás és betegségek ellen antibiotikumokat, gyógyszereket kapnak, ami omega-3 tartalmuk rovására megy.

Milyen veszélyekkel kell számolnunk halolaj készítmények esetében?

Napjainkban tengereink és folyóink egyre szennyezettebbek mezőgazdasági és ipari vegyszerekkel, valamint nehézfémekkel és rákkeltő anyagokkal, amelyek a táplálkozási láncon át bejuthatnak a halak húsába is. Emiatt a halolaj készítmények is tartalmazhatnak egészségre káros, rákkeltő anyagokat!

Egy halolaj készítmény attól válik biztonságossá, ha megtisztítják az összes egészségre káros anyagtól (DDT, HCB, PCB, higany, ólom, kadmium, rákkeltő anyagok stb.), melyek a halak szervezetébe bejuthattak.

Ennek különösen nagy jelentősége van gyerekek és a várandós kismamák esetében.

A szakmai és tudományos háttér kapcsolata

Ha egy készítménnyel klinikai kísérleteket végeznek, doktori disszertációk alapjait képezi, és ezek a tanulmányok pozitív eredménnyel végződnek, akkor gyakorlatilag orvosi, szakmai háttérrel bizonyított a halolaj hatékonysága és biztonsága.

Tehát fontos, hogy egy termék mennyi ideje van a piacon és van-e megbízható tudományos dokumentációja, melyek klinikai kísérleteken alapulnak.

Összefoglalva

 1. A növényi eredetű ételek nem tartalmaznak omega-3 EPA vagy DHA, amelyek az algákban, halakban és halolajokban találhatóak
 2. Szervezetünk helyes omega-3 – omega-6 arányának visszaállításához érdemesebb halolajat fogyasztani, mivel az nem tartalmaz omega-6 zsírokat.
 3. Az omega-3 ideális forrása a vadhalászatból származó hidegvízi, mélytengeri hal, amely 38%-ban tartalmaz omega-3 EPA és DHA zsírsavat.
 4. A halolajak minőségét meghatározó jellemzők: a készítmények tisztasága, stabilitása és mellékhatásoktól való mentességük.
 5. A halolajak előállítása egy kényes, összetett folyamat, mivel az omega-3 zsírokon kívül fontos sejtvédő összetevők, antioxidánsok is vannak a halakban, melyek elveszhetnek a tisztítási folyamat során. Ezeket a fontos összetevőket vissza kell állítani. Tehát a gyártási folyamatoktól függ, hogy a készítmény mennyire hatékony és biztonságos.
 6. A halolaj biztonságát a tisztasága garantálja, mely abból adódik, hogy a gyártás során megtisztítják a készítményt a környezeti szennyeződésektől, rákkeltő anyagoktól.
 7. A halolaj hatékonysága a készítmény stabilitásától függ.
 8. A halolaj stabilitása a halolajban lévő természetes sejtvédő antioxidánsok és a természetes E-vitamin keverék (gamma-, delta- és alfa-tokoferol) hatásmechanizmusán alapul. A sejtvédő antioxidánsok hiánya és a nem megfelelő E-vitamin keverék nagyban ronthatja a készítmény hatékonyságát!
 9. A természetes, stabil halolajnak nincs mellékhatása, viszont ez nem jelenti azt, hogy ez az összes halolajra igaz.
 10. A halolaj tudományos, klinikai dokumentációja orvos szakmailag is alátámasztja a készítmény hatékonyságát és biztonságosságát.

 • Közkedvelt!
  Eskimo-3 halolaj 105ml
  Értékelés: 5/5
  Sokszoros díjnyertes, prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 EPA és DHA tartalmú tengeri halolaj felnőtteknek szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári kártyára megvásárolható.
  4190 Ft
  3566 Ft
  Közkedvelt!
  Eskimo-3 halolaj kapszula 105db
  Értékelés: 4.6/5
  FONTOS INFORMÁCIÓ! Átmeneti készlethiány miatt minden megrendelt Eskimo-3 105db halolaj kapszula rendelése esetén 2 doboz Eskimo-3 60db halolaj kapszulát szállítunk ki 5090 Forintos áron!
  5090 Ft
  Közkedvelt!
  Eskimo-3 halolaj kapszula 60db
  Értékelés: Még nincs értékelés
  Sokszoros díjnyertes, prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 EPA és DHA tartalmú tengeri halolaj felnőtteknek szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári kártyára megvásárolható.
  3090 Ft
  Közkedvelt!
  Eskimo Kids halolaj gyerekeknek narancs ízben 105ml
  Értékelés: 5/5
  Gyermekeknek készült prémium minőségű omega-3-6-9 termék 1 éves kortól. Átlagon felüli EPA-DHA tartalmának köszönhetően kiemelkedő hatékonyságú, biztonságos, természetes készítmény. Magas E- és D-vitamin tartalmú, laktóz, glutén, tejcukor mentes.
  4390 Ft
  Közkedvelt!
  Eskimo Kids halolaj gyerekeknek tutti-frutti ízben 105ml
  Értékelés: 4.9/5
  Gyermekeknek készült prémium minőségű omega-3-6-9 termék 1 éves kortól. Átlagon felüli EPA-DHA tartalmának köszönhetően kiemelkedő hatékonyságú, biztonságos, természetes készítmény. Magas E- és D-vitamin tartalmú, laktóz, glutén, tejcukor mentes.
  4390 Ft