Telefon munkanap 8-16 óráig: 06-1-223-1500

Cart0
Total:0 Ft
A bevásárlókosarad üres!
Menu

sziv errendszer300x300A szív- és érrendszeri és keringési betegségek (összefoglaló néven kardiovaszkuláris megbetegedések) világszerte a vezető halálozási okok, amik évente több mint 17,5 millió életet követelnek. 40 éves kor felett három férfiból kettőnek és minden második nőnek van esélye arra, hogy hátralévő életében valamilyen kardiovaszkuláris esemény következtében megbetegedjen.

Magyarországon ráadásul a helyzet még rosszabb. A szív- és érrendszeri halálozás mintegy 45%-kal magasabb, mint az EU-25 országok átlaga, a születéskor várható élettartam átlagosan pedig 7 évvel kevesebb.

Hazánkban a halálozások 50%-ért felelős kardiovaszkuláris megbetegedések elsődleges okai a magas-vérnyomás, érelmeszesedés, magas koleszterinszint, dohányzás, alkoholfogyasztás és cukorbetegség. Ma a szív- és érrendszeri megbetegedések a rokkantsághoz vezető elsődleges tényezők közé tartoznak.

 

 

Készítményeink közül az Eskimo-3 felnőtt omega-3 termékcsaládot és a stabilizált allicint tartalmazó Allimax fokhagyma készítményt javasoljuk a kardiovaszkuláris betegségek kezelésére és megelőzésére.

 

Az Eskimo-3 egy svéd, prémium minőségű omega-3 készítmény, amely külföldön több mint 20 éve, hazánkban pedig 15 éve elérhető. Tisztaságának és hatékonyságának köszönhetően az egyetlen gyógyhatású omega-3 készítmény. Alapanyaga a vadhalászatból származó szardínia és szardella, melyre a Friend of the Sea tanúsítvány a garancia.

Az Allimax egy angol fokhagyma készítmény, az egyetlen, amely stabilizált formában tartalmazza a fokhagyma legaktívabb baktérium és vírusölő összetevőjét, az allicint. Az irritáló íz- és illatmentes fokhagyma kivonat jól viseli a gyomor savas közegét és nem bántja az epét. Egy kapszula 10-15 gerezd fokhagyma aktív összetevőit tartalmazza.

 

 • Akció
  Egészségkosár: ARctic Root 40db + Eskimo-3 105ml
  Értékelés: Még nincs értékelés
  Csökkentsd a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának, kiújulásának kockázatát! Szív-őr csomagunkban a stabil allicin és a svéd halolaj mesés együttese vásárolható meg 10% kedvezménnyel!
  9280 Ft
  8352 Ft
  Akció
  Egészségkosár: ARctic Root 40db + Eskimo-3 105ml
  Értékelés: Még nincs értékelés
  Csökkentsd a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának, kiújulásának kockázatát! Szív-őr csomagunkban a stabil allicin és a svéd halolaj mesés együttese vásárolható meg 10% kedvezménnyel!
  8379 Ft
  7123 Ft

Az Eskimo-3 hatása szív- és érproblémák esetén

Érelmeszesedés – atherosclerosis – esetén az érfalak omega-3 tartalma jelentősen csökken, melyet Eskimo halolaj szedésével kompenzálhatunk.

Az Eskimo-3 a kicsiny, sűrű állagú rossz koleszterint (LDL), nagyobb méretű, kevésbé sűrű állagú részecskévé alakítja. A nagyobb részecske kevésbé képes az érfalba beépülni, gyorsabban tűnik el a keringésből, kevésbé oxidálódik, csökkentve a sejtkárosodás veszélyét.

Az Eskimo-3 kedvezően befolyásolja az eicosanoid összetételt, amely csökkenti a vér rögösödési képességét és az érfal gyulladását.

A természetes, stabil, halolaj csökkenti a lipoprotein szintet, mely az érelmeszesedés - atherosclerosis - kialakulásáért felelős.

A természetes, stabil halolajjal a szívritmuszavarok is megelőzhetőek, ami az omega-3 zsírsavak közvetlen, szívre gyakorolt hatásának köszönhető. Ez a mechanizmus szerepet játszhat a hirtelen szívhalál megelőzésében is.

Az omega-3 bár nem rendelkezik vérnyomás csökkentő hatással, mégis segíthet a magas vérnyomás normalizálásában azáltal, hogy megakadályozza a thromboxan túltermelődését, így elősegítve az erek megnyúlását és elernyedését. Továbbá megakadályozza az artériák gyulladásához vezető láncreakciót is.

Az Allimax hatása szív- és érproblémák esetén

Régóta tudott, hogy a fokhagymának milyen sok jótékony hatása van szervezetünkre. Az emberiség ősidőktől kezdve előszeretettel használja a fokhagymát főzésre és gyógyításra is. Mint ismert a népi gyógyászat a fokhagymát „természetes antibiotikumként” kezeli.

Az Allimax egy prémium minőségű fokhagyma kapszula Angliából, az egyetlen, amely 100%-ban tartalmazza a fokhagyma legaktívabb baktérium és vírusölő összetevőjét, az allicint. Az elmúlt tíz évben több mint 15 országban elérhető már.

A fokhagyma
 • előnyösen befolyásolja a szív egészséges működését
 • hozzájárul a normál koleszterinszint fenntartásához
 • támogatja a normál vérzsírszint fenntartását
 • hozzájárul a szív- és érrendszer normális működéséhez
 • előnyösen befolyásolja a keringési rendszer működését
 • támogatja a normál vércukorszintet és a légutak egészségét

Az omega-3 hatása érelmeszesedés esetén

A szív ereit érintő atherosclerosis (érelmeszesedés) számos szívbetegség és szívhalál fő problémája.

Kutatásainkban a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők artériáiban eltérő zsírsavjellemzőket találtunk. Az érfalak omega-3 zsírsav tartalma jelentősen csökkent, és ez a hiány fontos szerepet játszhatott ezen érfal rendellenességekben.

Logikusnak látszik az omega-3 zsírsav tartalmú halolajak hatását vizsgálni atherosclerosis esetén. Már számos kutatást folytattak, miképp előzi meg az omega-3 az atherosclerosist, melynek eredményeként a következő mechanizmus feltételezhető: az omega-3 megváltoztatja az LDL részecske (rossz koleszterin) struktúráját, megnöveli a részecskék méretét, viszont denzitását (sűrűség) csökkenti. A nagyobb részecske kevésbé képes az érfalba behatolni, ezáltal atherosclerosist indukálni.

eskimo3 erelmeszesedes o3w

Az omega-3 LDL partikula (részecske) növelő hatását fontosabbnak tartják, mint az orvosnál mért koleszterin szintet.

Az omega-3 LDL gátló hatása fokozható a testsúly csökkentésével, a fizikai aktivitás növelésével, az egyszerű szénhidrátok fogyasztásának csökkentésével.
Az omega-3 további kedvező hatása a jobb eicosanoid összetétel, amely csökkenti a vér rögösödési képességét és az érfal gyulladását.

Kimutatták, hogy a természetes, stabil, halolaj csökkenti a lipoprotein szintet is, mely az atherosclerosis kifejlődésének fontos faktora.

Továbbá az omega-3 EPA előnyös hatást fejt ki a makrofágokra (nagy falósejt), mely sejtek az atherosclerosis kifejlődésében részt vesznek, a beteg erek endotheliumát (az erek és a savós üregek bélését alkotó egyrétegű laphám) károsítják.

Ezen érfal károsodások a vérrögösödés, a szívinfarktus, a hirtelen halál alapját képezik. Az omega-3 zsírsavak az ilyen érfal károsodások veszélyét csökkentik.

A nitrogén-oxid egy fontos értágító, amelynek szintje nagymértékben növekszik stabil, természetes halolaj felvételét követően. A hatás a szabad gyökök csökkenését követően csökkenő nitrogén-oxid lebomláson alapul.

A nem stabil halolajak nagyobb mennyiségű szabad gyököt szabadítanak fel, így nem növekszik a nitrogén oxid mennyisége a szervezetben.

A stabil halolaj után megjelenő nagyobb mennyiségű nitrogen-oxid ellensúlyozni tudja az erekciós problémákat, hatása a potencianövelőkhöz hasonló.

Kimutattuk, hogy a természetes, stabil halolajjal szívritmuszavarok is megelőzhetőek, ami az omega-3 zsírsavak közvetlen, szívre gyakorolt hatásának köszönhető. Ez a fő mechanizmus szerepet játszhat a hirtelen halál megelőzésében is.

Az arritmiákat (szívritmuszavar) a thromboxan indukálhatja, a prostacyclin (a vérlemezkék tömörülését gátolja) megelőzheti. A thromboxan mennyisége jelentősen csökkent halolaj fogyasztására. Az omega-3 felvételét követően megnövekedett prostacyclin / thromboxan hányados fontos preventív hatásúnak tűnik szívritmuszavarok, hirtelen szívhalál tekintetében.

Mint említettük, a hirtelen szívhalált szenvedettek szívében alacsonyabb szintű omega-3 zsírsavtartalom volt, ami magyarázhatja az életet veszélyeztető kamrafibrilláció kialakulását.

A kamrafibrilláció különösen veszélyes, amelynek során a kamrai aktivitás annyira szabálytalan, hogy a kamrák pumpafunkciója megszűnik és megáll a vérkeringés. Ha a jelenség percek multával sem szűnik meg, halálhoz vezet.

A hirtelen szívhalál gyakran középkorúaknál jelentkezik, akik közül sokan nem tudnak veszélyeztetettségükről. Ennek az egyik oka, hogy az utóbbi 100 évben drasztikusan csökkent az omega-3 zsírsavfogyasztás.

Korábban az orvosok a legnagyobb rizikónak a magas koleszterin szintet tartották.

Később a krónikus, emelkedett CRP-vel járó gyulladást gondolták a legveszélyesebbnek.

Mára azonban az omega-3 zsírsav hiány tekinthető a hirtelen szívhalál legveszélyesebb rizikó faktorának.

Egy 22.000 orvoson, az USA-ban végzett 17 éves utánkövetéses vizsgálatban kimutatták, hogy a magas omega-3 zsírsavszinttel rendelkezők veszélyeztetettsége hirtelen szívhalálra 90%-kal alacsonyabb, mint az alacsony omega-3 zsírsav szinttel rendelkezők és ez a rizikó tényező fontosabb, mint a koleszterin és a CRP együttesen.

Forrás: Prof. Tom Saldeen, M.D., Ph.D. – All about Omega-3 - „The Vitamin from the Ocean”

Az omega-3 hatása magas vérnyomás esetén

 A magas vérnyomás szélütéshez és szívrohamhoz egyaránt vezethet.

Ennek egyik oka lehet, hogy túl magas az egyik omega-6 eicosanoid, a thromboxan szintje. A thromboxan az erek egyik hatékony összehúzója.

Az omega-3 olajok segítenek a magas vérnyomás normalizálásában azáltal, hogy megakadályozzák a thromboxan túltermelődését, és így elősegítik az erek megnyúlását és elernyedését.

A New England Journal of Medícine nemrégen arról számolt be, hogy a szélütéssel és szívrohammal összefüggésbe hozott, megkeményedett és beszűkült artériákat (az ateroszklerózist) az erek falainak krónikus gyulladása is okozhatja.

Ez a gyulladás olyan pirossággal és duzzadással kezdődik, mint amikor az ujjunkon egy vágás elfertőződik, a szakértők szerint azonban az erek túl aktív immunsejtjei ezt a gyulladást fenntartják, és így egy eredetileg védekezési mechaniz­mus rombolásba fordul.

Még az is felmerült, hogy az ilyen gyulladás az ateroszklerózis jóval alapvetőbb oka, mint a koleszterin vagy a magas vérnyomás. Az omega-3 olajok még azelőtt semlegesítik az omega-6 olajokat, hogy azok az artériák gyulladásához vezető láncreakciót indíthatnának, s így ezáltal is fontos szerepet játszanak a szívbetegségek megelőzésében.

Az omega-3 olajok a szívritmus szabályozásában is segítenek. A szívrohamok nem mindig halálosak, könnyen halállal végződhetnek azonban, ha a szív vad, szabálytalan, aritmikus rezgéssel - fibrillációval - válaszol rájuk, ami megakadályozhatja, hogy a vér eljusson egy-két létfontosságú szervbe, mint például az agyba. A halolajból származó omega-3 olajok segítik megelőzni az aritmia (szívritmuszavar) kialakulását. A túl gyors szívdobogást is lelassítják azáltal, hogy csökkentik a szívizmok sejtjeinek elektromos izgathatóságát.

A University of Wisconsin orvosi karán dolgozó Dr. Ronald és Barbara Klein a Journal of the American Medical Association orvosi lapban beszámolnak arról, hogy a dohányzás ugyanúgy károsítja a szívkoszorúeret. A dohányzás nemcsak a védő antioxidáns tápanyagok hatékonyságát ássa alá, hanem a vérrögképződésért felelős vérsejtek ragacsosságát is növeli. Az omega-3 olajok és a sok-sok antioxidáns tápanyag beillesztése étrendünkbe elsőrangú védelmet jelent ezekkel a keringési problémákkal szemben.

Az omega-3 hatása szívroham és szélütés esetén

Az omega-3 olajok megakadályozzák a fölösleges vérrögök képződését azáltal, hogy az AA omega-6 zsírsavból létrejövő thromboxan nevű eicosanoid szintjét szabályozzák. A normális szintű tromboxan által kiváltott vérrögképződésre szükségünk van ahhoz, hogy egy-egy sérülés alkalmával ne vérezzünk el, a túl sok tromboxan által okozott rendellenes vérrögképződés azonban veszélyes. A felesleges vérrögök akadályozhatják a keringést, csökkenthetik egy-egy testrész vérellátását. Ha egy rög (trombus) nem hagyja, hogy a szívbe vagy az agyba elég vér jusson, szívroham, vagy szélütés léphet fel. Dr. Edward N. Siguel szerint az EPA nevű omega-3 olaj szintjének növekedése a vérben az aszpirinhez hasonlóan megakadályozhatja a vérrögök képződését, és így megelőzheti a szívbetegséget, ráadásul mindenféle mellékhatás nélkül.

Az omega-3 olajoknak megvan az a különleges képessége is, hogy egy vérben található zsír, a triglicerin magas szintjét csökkenti. Egy omega-3-kutató, William Harris Ph.D., a Kansas Cityben lévő University of Missouri orvosprofesszora szerint a megemelkedett triglicerinszint a szívbetegségek egyik fontos rizikófaktora.

Az omega-3 és az omega-6 olajok együttesen alkotják azokat a speciális lipideket vagy zsírokat, amelyek a testünk minden egyes sejtjét felépítő membránokat alkotják. Ezek a membránok olyanok, mint a ház falai. Amellett tehát, hogy eicosanoidokat termelnek, az omega-3 és omega-6 olajok annak szabályozásában is részt vesznek, hogy mi kerül be a sejtjeinkbe és mi kerül ki belőlük, azaz tulajdonképpen kapuként is működnek.

Az omega-3 olajok növelik a vörösvértest membránjának rugalmasságát, ennek eredményeként a vörösvértestek könnyebben jutnak át a hajszálerek kanyarjain. Egyszóval a vér folyékonyabbá válik, ami nemcsak az egész test vérkeringését javítja, beleértve az agyat is, hanem a szív dolgát is megkönnyíti.

Az omega-3 hatása meglévő keringési probléma esetén

Artemis P. Simopoulos, M.D. szerint az omega-3 olajok a már előrehaladott szívkoszorúér betegségben szenvedő embereken is segíthetnek.

A bizonyítékot két híres kísérlet szolgáltatja; az egyik az Angliában végzett DART-próba, a másik a franciaországi Lyon-diétával végzett szívkutatás. Mindkét nagy kutatás szívroham után felépült embereket állított be két különböző étrendre.

Az emberek fele a szívspecialisták és az Amerikai Szívbetegek Társasága által ajánlott, ún. „okos" diétát követte, mely omega-6 olajokban gazdag és omega-3 olajokban szegény volt.

Az emberek másik fele omega-3 olajokban gazdag étrendet fogyasztott. Sokkal több beteg maradt életben az omega-3 csoportban - olyannyira, hogy két év után a francia felmérés etikai okok miatt hirtelen véget ért, hiszen az új diéta annyival jobbnak bizonyult.

Dr. Donald O. Rudin nem hivatalos felmérésében két beteg, akik angina pectorisban (a mellkasban jelentkező fájdalom, melyet a szív elégtelen vérellátása okoz terhelés esetén) szenvedtek, „minden fájdalom teljes megszűnéséről számoltak be néhány hónappal azután, hogy lenmagolaj-kúrát kezdtek" - írja Dr. Rudin. Egyik önként jelentkezője keringési problémái miatt még arra is képtelen volt, hogy rövid távokat gyalog megtegyen anélkül, hogy kínzó fájdalmat ne érezzen. Az omega-3 néhány hónapon belül itt is a fájdalom megszűnését eredményezte.

„Egy másik keringési betegség, az ún. Raynaud-betegség - mely a kéz és a láb ereinek rendellenes összehúzódása révén jeges végtagokat eredményez - két beteg esetében is javarészt megszűnt" - írja Rudin.

 
 • Közkedvelt!
  Eskimo-3 halolaj kapszula 105db
  Értékelés: 4.6/5
  FONTOS INFORMÁCIÓ! Átmeneti készlethiány miatt minden megrendelt Eskimo-3 105db halolaj kapszula rendelése esetén 2 doboz Eskimo-3 60db halolaj kapszulát szállítunk ki 5090 Forintos áron!
  5090 Ft
  Közkedvelt!
  Eskimo-3 halolaj 105ml
  Értékelés: 5/5
  Sokszoros díjnyertes, prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 EPA és DHA tartalmú tengeri halolaj felnőtteknek szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári kártyára megvásárolható.
  4190 Ft
  3566 Ft
  Közkedvelt!
  Allimax 90 db-os fokhagyma kapszula
  Értékelés: 5/5
  Allimax fokhagyma kapszula 90db. Az AlliMax egy olyan kivonat, amely friss fokhagymából kinyert allicinnel látja el a szervezetet, mindezt kellemetlen fokhagyma szag- és íz nélkül. 11 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészség őre.
  10490 Ft
  Közkedvelt!
  Allimax 30 db-os fokhagyma kapszula
  Értékelés: 4.3/5
  Allimax fokhagyma kapszula 30db. Az AlliMax egy olyan kivonat, amely friss fokhagymából kinyert allicinnel látja el a szervezetet, mindezt kellemetlen fokhagyma szag- és íz nélkül. 11 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészség őre.
  4190 Ft